Între Crăciun şi nicovală

În preajma Crăciunului şi mai ales de la Crăciun încolo, până după anul nou, e ca o suspendare. Nu, nu de îngeri cântând colinde, ci de noi. De sufletele noastre căutându-şi rosturi, mai angrenate ca oricând în tot felul de lupte spirituale şi mai dispuse ca oricând să cedeze, să facă loc deznădejdilor, vinovăţiei, nesiguranţei, îndoielilor de tot felul.

E cineva care şi-a pregătit nicovala minciunii şi amărăciunii şi, precum strugurii în teasc sau grâul pregătit de pâine, suntem zdrobiţi, rupţi, cernuţi între colinde de Crăciun şi ispite care de care mai subtile, menite să ne încerce determinarea credinţei şi a atitudinii, până acolo că nu mai putem gusta sărbătoarea.

Între bucuria sărbătorii şi cavalcada celui rău e ca între ciocan şi nicovală: dacă nu ştii să te fereşti la timp, te loveşte. Mai bine spus, e ca între… Crăciun şi nicovală! Singura scăpare e rugăciunea. Rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.

4 Responses to Între Crăciun şi nicovală

  1. Oana spune:

    Ionatan, fericit si binecuvantat de Dumnezeu trebuie sa fii tu, daca poti, aplici si chiar simti tot ceea ce scrii aici… sa ai si sa porti Craciunul in inima cu atita Dragoste nu e putin lucru, sa incerci sa impartasesti si altora, in mod repetat, ce inseamna si mai ales ce nu inseamna asta, este adevarata Marturisire… Ceea ce ai scris tu aici, in toate aceste zile de pregatire, adevarata pilda este pentru mine si pentru parintii mei… sau, mai exact, asa ar fi trebuit sa fie…

  2. ionatan spune:

    Dacă n-aş simţi, n-aş scrie. Dar fericirea şi binevâcuvântarea au rostul şi folosul lur… Adu-ţi aminte de Iov. Bucuria poate fi uneori atât de adâncă, încât afară să se vadă mărturisire…

  3. ionatan spune:

    Îţi mulţumesc, firule de iarbă! Cel mai frumos grai e graiul adevărului… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: