Cât de mult ne temem de ce nu înţelegem

Cât de mult ne temem de ce nu înţelegem şi cât de des ni se întâmplă asta, determinã atitudinea noastrã în faţa vieţii. Cei mai mulţi bravează, dar în spatele bravării lor descoperim un spirit egoist de o fatalitate îngrozitoare. De aceea şi resping mulţi lucrurile noi, indiferent cât de binevestitoare ar fi acestea.

Mai mult, cu cât hotărârea noastră de a ignora cele de care ne temem (fiindcã nu le cunoaştem) este mai puternicã, creşte proporţional vehemenţa cu care ne vom opune noului. Aşa că, să nu ne mirăm de cât de puternicã e opoziţia la învãţãturi noi a celor mai mulţi dintre noi!

De aceea Domnul limiteazã la foarte puţin, chiar la simpla toleranţã, ataşamentul la valorile propovăduite de El şi învăţate de noi din Scripturi. Astfel, citim la Marcu 9:40: „Cine nu este împotriva noastră, este pentru noi.” Şi la Luca 9:50  „…cine nu este împotriva voastră, este pentru voi.”

2 Responses to Cât de mult ne temem de ce nu înţelegem

  1. rodica botan spune:

    Cit de mult ne temem de ce nu intelegem? Tot atit de mult cit ne temem de umbre!
    Si …umbrele sint negre…si uneori ridicol de mari…pe cind obiectul umbrei este mic si nevinovat…Dar si umbrele si ceea ce nu intelegem dispar odata cu aparitia „Luminii”.
    „CU NICI UN CHIP NU TE VOI PARASII”…cred ca e un verset bun de stiut atunci cind nu mai intelegem…

  2. ionatan spune:

    Din păcate, nu e obiect aflat în lumimă care să nu aibă umbra lui. Numai când ne facem una cu lumina, umbrele dispar de tot… ” Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra…” Am crezut asta şi multe umbre fugit-au… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: