Orele astrale ale omenirii

Prinşi în centrul vieţii lor ca într-un foc, oamenii speciali au dăruit lumii mesaje speciale. Fie că s-au numit profeţi, artişti, oameni de ştiinţă, clipe de foc din viaţa lor au devenit scântei ce au aprins istoria. Nu pot uita cartea lui Stefan Zveig, „Clipele astrale ale omenirii”… Alături de alte mari cărţi, aceasta m-a mişcat atât de profund, încât întotdeauna, de atunci, am văzut puterea actului creator ca pe un adevărat har divin.

Când îmi vorbea, de exemplu, despre Georg Friedrich Haendel, care ajunsese la mare strâmtorare, parţial paralizat şi într-o cumplită lipsă financiară exact în cea mai înaltă perioadă a vieţii lui, ars de forţa inspiraţiei care îl stăpânea, perioada scrierii oratoriului „Messiah”, atunci explodam ca o revelaţie, de parcă eu însumi deveneam o oră astrală a propriei istorii.

Dar mai mult de atât: aveam să înţeleg că „toate lucrurile lucrează spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu”, că nu e amănunt în viaţa noastră, care să nu se înscrie în planul lui Dumnezeu cu privire nu doar la noi personal, ci la toată istoria omenirii… Că a ignora acest adevăr înseamnă a ne exclude din propria noastră viaţă.

Dă-ne, Doamne, orele Tale astrale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: