Înţelepţii moştenesc pământul

Ştiu câtă cătare are iubirea. Nu vorbesc despre aia de-i face pe unii să piardă trenul, iar pe alţii să-şi piardă minţile.

Spun despre iubirea de celălalt, într-atât încât să uiţi de tine, să nu mai conteze pe ce fel de lume trăieşti, că e o lume de lupi răpitori şi de lei care caută pe cine să înghită… Să nu mai conteze că ceilalţi te văd prost. Prost de bun… da’ tot prost.

Domnul ne-a trimis ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Aşa a vrut El. Şi ne spune să fim blânzi. Blânzi ca porumbeii. Dar şi înţelepţi. Înţelepţi ca şerpii. Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul.

Şerpii se ascund uşor şi repede. Pământul nu are secrete pentru ei. Cea mai uşoară adâncire, cea mai ascunsă „gaură de şarpe” îi poate salva dintr-o primejdie. Ei moştenesc pământul: înţelepţii!

4 Responses to Înţelepţii moştenesc pământul

 1. El Zorit spune:

  Inteleptii care tac, sau cei care vorbesc/scriu ? Sau poate inteleptii…blanzi !

 2. ionatan spune:

  Este vorba, desigur, despre înţelepciunea şerpilor… blânzi ca porumbeii. Sau cel puţin asta am vrut să spun. Dacă e prea… poetic 🙂 e vina mea. 😦

 3. Corina Petrache spune:

  interesant ca in fiecare saptamana gasesc aici postat o meditatie care zbarnaie in perfect acord cu gandurile, incercarile, cercetarile mele . Fix la fix. Sa iubim pe cel ce arunca cu noroi in noi fara a ne oferi ca tinta fara a ne feri prin riposta… incercati inteleptilor. Greu dar nu imposibil, murdar dar inaltator.

 4. ionatan spune:

  Mă bucur dacă uneori gândurile mele mai nasc şi flori… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: