Cum a iubit Hristos Biserica…

flower.jpgŞi S-a dat pe Sine însuşi pentru ea.

Văd oameni căutându-şi duminică de duminică locul pe băncile bisericii, aşezându-se şi gustând din bucatele duhovniceşti pe care le primesc. Unii au un zâmbet larg pe faţă, alţii sunt ascunşi după grimase impenetrabile, unii au măşti confecţionate cu migală în ani mulţi, iar la ieşire toţi se înghesuie să strângă mîini, dintre care a păstorului pare a fi cea mai preţuită.

Dincolo de toate astea e chipul Domnului ca bolta unui edificiu care ne găzduieşte pe toţi. El, Cel care a murit pentru mine… Pentru noi…

Cine vorbeşte despre dragoste fără să ştie şi fără să vrea să se jertfească, nu ştie ce spune. Numai El, dintre toţi marii oameni religioşi ai vremurilor, a ştiut să fondeze o şcoală a iubirii care poate trece de moarte. Dragostea omenească limitată la împlinirea plăcerilor personale şi egoiste nu va satisface niciodată.

Cupluri se fac şi se desfac căutând dragostea cu o frenezie vecină cu animalicul. Nu are cine le spune despre dragostea adevărată?

„Bărbatul să-şi iubească nevasta cum Hristos a iubit biserica şi S-a dat pe sine însuşi pentru ea…!” Aşa a ajuns El să poată pretinde apoi jertfa mea: „nu mai trăiesc eu, Hristos trăieşte în mine”. Adică e necesar să mor eu, ca să trăiască El.

De aceea e nevoie ca bărbatul să-şi iubească soţia până la a fi gata să se dea pe sine pentru ea: va determina astfel jertfa ei. Va fi apt apoi să trăiască prin ea. Asta dacă ea acceptă să-l preţuiască şi să asculte cum Biserica Domnului ascultă de El.

Altfel va fi înlăturată de Domnul dintr-un statut al ei pe care Domnul nu i-l mai recunoaşte.

Într-o relaţie, până nu se jertfesc amândoi, degeaba se jertfeşte unul…

3 Responses to Cum a iubit Hristos Biserica…

  1. lorelei spune:

    Ceea ce spui este fain….doar ca in societatea de astazi…nu mai exista asa ceva cunosc multe cazuri in care femeia este doar mama sau doar „cineva”care are grija de familie uneori nu mai este nici macar atat……dar iubita asa de mult ..”precum Hristos biserica”..?-eu nu cred ca exista o astfel de dragoste …pur si simplu nu cred ca un om ar putea iubi asa…NU CRED.Dar…e frumos cum suna (stiu ca ar trebui sa cred fiindca este Cuvantul numai ca… e un sfat nu o afirmatie.)

  2. ionatan spune:

    Las sa-ti raspunda altii, ca eu am zis destul. Sau crezi ca mint? Sa stii ca nu-mi permit sa ma joc cu Cuvantul Domnului si nici cu mine.

  3. lorelei spune:

    oh….nu am zis ca minti…ci doar ca nu exista…ar fi fain sa existe am citit pasajul Biblic de atatea ori si mereu si mereu ma intrebam „unde Doamne mai intalnim asa ceva?”…sunt atat de multe familii care se destrama….cine zice ca minti Ionatan?…doar ca eu nu cred ca mai exista asa ceva…spun eu ceva despre tine sau ca nu este adevarat ce scrie in carte?…..un singur lucru afirm EU NU POT SA CRED. ca poate exista o ASA dragoste intre oameni…atat.TE ROG SA MA IERTI DACA AM GRESIT CU CEVA….IMI PARE RAU CA AI INTELES GRESIT AFIRMATIA MEA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: