Doamne, ţine-l…, să-i dau!

Aţi văzut oameni loviţi, răniţi de „rugăciuni” de genul ăsta şi nu numai de rugăciuni, desigur, rostite doar în taina inimii unora, doar în inconştienţa lor egoistă…?

Se întâmplă uneori să stai undeva unde Domnul te vrea, fiindcă Domnul te vrea. Dar un altul crede că el e cel care te-a adus acolo şi ca atare, când îi vine lui pe interes, te zvârle.

Dacă stai totuşi, hotărât să înduri, el mai abitir îţi dă, până pleci singur. Şi se mai şi justifică explicând cu un cinism de râs, că nu vrea decât să înveţi… răbdarea!

Ei, vă daţi seama ce spectacol poate deveni ăsta când cel care dă este un chipurile pastor, de fapt un om expirat căruia Dumnezeu îi tot arată că trebuie să plece, dar el se cramponează de coarnele altarului şi ţipă din toţi împuţinaţii lui rărunchi că are sprijin american şi nu poate pleca.

Am mai pomenit acum câtva timp despre asta. Acum se pare că deznodământul se produce. Se pare că cel înţelept va ceda. Fiindcă dacă eşti lovit, ai şanse să înveţi răbdarea, dar nu dacă ţi se ia şi gâtul.

Da, Domnul are locul său binecuvântat pentru fiecare. Şi poate că e chiar nevoie să învăţăm răbdarea, uneori. Dar vai de cel prin care vine suferinţa!

Cristi a plecat de atunci. Marius pleacă acum. El rămâne cu ajutorul americanilor, până vor înţelege şi ăia cu cine au de-a face.

Eu nu mai am ce pierde.

12 Responses to Doamne, ţine-l…, să-i dau!

 1. Lorelei spune:

  In biserica…”de acasa”(locul natal) s-au perindat cred in jur de 10 pastori…pe toti i-au alungat membrii „nu ne place” a fost si este deviza …nici acum nu este un pastor…crede-ma nici asa nu-i bine…dar cine sa mai inteleaga de ce trebuie sa fie toate aste in Casa Tatalui?…poate intr-o zi….vom pricepe Eu pe vremurile „tineretii”…am suferit mult de tot din pricina unui om…car tinea de scaunul de diacon…dar…sunt doar oameni pana la urma-nu?

 2. ionatan spune:

  Nici eu vad mai departe de unele persone si interesele lor meschine, dar voba cuiva: e nevoie si de schele pana se ridica o constructie, dupa aia, jos cu ele! Am impresia ca stilul asta de lucru nu-I este stain nici Tatalui.

 3. Lorelei spune:

  Nu-i este strain-cu siguranta-nimic din ce sa petrece in Casa Lui in turma Lui…dar oare ce trebuie sa intelegem….?Cineva afirma ca a vazut femei cu calitati mai mari pentru a fi pastorite decat barbatii si ca ar fi bine sa poata fi ca in alte parti sa vedem si femei pastorite…ei ce spui de valul acesta de …”gandire”-il vezi aplicat si pe la „noi”?

 4. ionatan spune:

  Ei, aici ne apropiem de o problema sensibila, deocamdata prin alte parti. Nu, eu nu sunt de acord cu ideea femeilor-pastorite… Ele si asa nu se impaca foarte bine cu tacerea… dragele de ele! Cum ni s-ar mai usca noua urechile, fara ele.

  Aveam undeva o poezie dedicata fostei mele sotii, care incepea cam asa:
  „Lasa vorbele… Intre mine si tine
  Lasa fluturii sa albine.”

  Ce s-ar face bietul om a carui sotie ii vorbeste acasa si trebuie sa o mai auda si in biserica!

 5. aurelmateescu spune:

  ei, ionatan, nu risca sa pari misogin… 🙂
  Cred ca dincolo de astfel de argumente personale si sociologice, raman totusi consideratiile teologice , biblice. Dar, oricum, discutia , acum, nu este despre femei, ci despre pastori.
  Sunt unul dintre ei, nu sunt in varsta si totusi uneori am parte de controverse. Nu-mi doresc cu disperare un ‘post’ de pastor, dar nici nu vad viata prea semnificativa daca nu slujesc dupa cum cred ca m-a chemat Dumnezeu.(si biserica).
  Uneori cred ca oamenii au asteptari nerealiste de la mine, alteori poate ca eu am astfel de asteptari de la ei…
  Inteleg ca situatia de carre vorbesti tu este foarte personala, ca esti cumva in mijlocul ei…Dumnezeu sa dea har tuturor.

 6. ionatan spune:

  Ai dreptate, Aurel… Am mers pe sugestia lui lorelei. Poate si fiindca imi este destul de greu sa ma raportez la o realitate care ma doare. Nu e numai personala, ea afecteaza o intreaga biserica, ii divide si scoate la lumina pasiuni… ca sa nu le spun altfel…
  Eu am suferit la vremea mea, am invatat rabdarea, dar profesorul inca nu a invatat s-o predea. Tot ca domnu’ Vucea…

  Poate vei intelege mai bine daca ti-as spune ca o biserica de vreo doua mii de locuri nu adaposteste niciodata mai mult de cateva sute, iar alea se vor scinda si ele. Si asta datorita incapatanarii unui om depasit din mai toate punctele de vedere…

 7. E spune:

  Vreti o veste buna? In seara asta, cativa frati s-au rugat pentru cineva drag dvs, plecat departe. L-am cunoscut, i-am cantat cantarile, i-am inteles chemarea. Cred ca ne vom bucura din nou – de un suflet care se intoarce acasa.

 8. ionatan spune:

  De ce ma faci sa plang? Pentru ca dacă e vorba despre cine cred eu, nu pot face altceva… nici daca se intoarce, nici daca nu se intoarce…

 9. E spune:

  Iertare. Nici nu vi se cere altceva…

 10. ionatan spune:

  Numai Tata poate ierta departarile… Eu nu am ce ierta. Eu iubesc prea putin… dar iubesc.

 11. E spune:

  Eu imi ceream iertare, poate am ranit fara sa vreau.

 12. ionatan spune:

  Nu, doar m-am emotionat. Nu sunt in postura sa-si ceara cineva iertare de la mine. Le multumesc celor ce s-au rugat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: