Blogul lui Hristos

Ce-ar fi, mă gândeam eu, dacă bloggerii pocăiţi ar face împreună un singur blog în lumea virtuală, aşa cum fac împreună un singur trup în lumea spirituală, trupul lui Hristos…

Şi dacă acesta s-ar numi „Blogul lui Hristos”.

Tot felul de indivizi vin cu tot felul de bloguri: al lui Eminescu, al lui Ceauşescu, al lui Creangă sau al lui Vlad Ţepeş, de ce n-am face şi noi „Blogul lui Hristos”?

Dacă suntem   „cu aceleaşi gânduri, simţind cu alţii, iubind ca fraţii, miloşi, smeriţi” (1 Petru 3:8) şi sfinţim în inimile noastre pe Hristos ca Domn şi „totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţă şi teamă” (1 Petru 3:15), şi nu l-am ţine pe wordpress, ci pe Golgota, ca dacă e să se suie undeva, atunci să fie o cruce sus, nu ar fi o utopie, nu?

Ce ar cuprinde blogul lui Hristos?  

„Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.” (Filipeni 4:8) Da, Petru şi Pavel ştiau să facă bloguri!

Domnul nostru s-a rugat: „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.”

El ştia cum e cu blogurile. Ştia cât de mulţi oameni se vor amăgi pe ei şi vor amăgi pe alţii cu închipuiri de viaţă, nu veşnică, ci virtuală, o viaţă altceva, o înşelătorie care le va da impresia că s-au transferat într-un fel de veşnicie personală secretă, inatacabilă, inestricabilă, aproape ocultă.

De ce n-am face „blogul lui Hristos?” Un loc unde fiecare să-şi aducă iubirea pentru El şi pentru fraţii lui, iubirea faţă de semeni, faţă de oamenii lumii acesteia care nici măcar nu ne recunosc a fi de-ai lor, şi e normal să nu ne recunoască… Pentru că:

„Le-am dat Cuvântul Tău; şi lumea i-a urât, pentru că ei nu Sunt din lume, dupăcum Eu nu Sunt din lume. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.

Ei nu Sunt din lume, dupăcum nici Eu nu Sunt din lume. Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.

Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimis şi Eu pe ei în lume. Şi Eu însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr.

Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor. Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.

Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi noi Suntem una, Eu în ei, şi Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.

Tată, vreau ca acolo unde Sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.

Neprihănitule Tată, lumea nu Te-a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis. Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.”

Publicitate

35 Responses to Blogul lui Hristos

 1. A.Dama spune:

  Deocamdată mi se pare doar năstruşnică ideea. 🙂
  Aştept să mă contrazică alţii. 😉

  A.Dama

 2. ionatan spune:

  Asa sunt eu… N-am o idee mai acatarii! Toate-s nastrusnice(sti)! Hai, contraziceti-o, sa ma simt si eu mai ca altii!

 3. calatorru spune:

  eu zic ca ce? ar imbraca o alta forma ceea ce s/a mai facut altfel. singura chestie importanta, zic eu, e sa aiba un continut pe masura formei. titlul imi suna putin ciudat, tinand cont ca nu Hristos insusi ar posta acolo, ci prin intermediul celor dispusi sa o faca. poate un blog pentru Hristos. blog in numele lui Hristos. un blog inspirat de Hristos. nu stiu, zic si eu ca de ce sa tac din degete.:)

  urmarind ideile. calatorru

 4. ionatan spune:

  Draga calatorrule, ai dreptate. Dar Hristos ne spune ca traieste in noi. Inseamna ca blogul nostru ar fi blogul Lui. Daca urmaresti ideile ar trebui sa vezi ca eu vorbesc despre un trup al Lui care l-ar face, blogul asta. Un corespondent, mai degraba un transfer in virtual al trupului Său spiritual care e Biserica, unitatea mantuitilor Sai.

 5. A.Dama spune:

  Mă gândesc că sunt atât de diferite personalităţile celor care au început să zică ceva în acest spaţiu al blogosferei… cei care zic întru Împărăţie, că la ei mă refer…, încât nu ştiu dacă s-ar pune de acord pentru o astfel de platformă! 🙂 Tu eşti un entuziast, se înţelege!

 6. ionatan spune:

  Diferite, dar nu incompatibile…

 7. Lorelei spune:

  Si ar mai fi o „problema” cei care nu „ne plac” -ce facem cu ei ii acceptam sau pastram o tacere doar ….ca sa nu se simta jignitiFiindca asta e clar fiecare va avea opinia lui…nu ca eu as mai vrea sa-mi fac blog–da ma gandesc….la cat de diferiti sunt oamenii si gandurile lor..

 8. ionatan spune:

  Eu vorbesc despre oameni ai lui Dumnezeu. Din aia care stiu cum se tine obrazul curat la pocaiti. Ca daca ne da unu o palma… trebuie sa ramana curat, nu?

  Cum sa nu te intelegi cu fratii, cand trebuie sa-ti iubesti si dusmanii?

 9. Lorelei spune:

  Scuza-ma dar nu inteleg ideea…adica fatele/sora- meu /mea….poate da cat doreste?-pai nu ar trebiui si el/ea sa aiba o atitudine…dupa voia LUI-sincer in modul cel mai real …chiar nu pricep ideea asta

 10. ionatan spune:

  Ala care da iti mai e frate? Daca-i asa, si nu poti primi, fugi…

 11. Lorelei spune:

  Da pricep….multumesc frumos!

 12. dilEMA spune:

  ar fi foarte bine să facă.

 13. ionatan spune:

  Ce sa faca, draga dilema? Sa faca da, sau sa faca nu? Poti fi mai exacta?

 14. dilEMA spune:

  „Ce-ar fi, mă gândeam eu, dacă bloggerii pocăiţi ar face împreună un singur blog în lumea virtuală, aşa cum fac împreună un singur trup în lumea spirituală, trupul lui Hristos…

  Şi dacă acesta s-ar numi “Blogul lui Hristos””

  de proiectul acesta vorbeam.

 15. ionatan spune:

  Iti multumesc, acum am inteles. Ce bine ar fi daca ar avea si altii, mai ales cei vizati, deschiderea ta.

 16. ciprians spune:

  ar fi fain, ionatan1 doar ca eu sunt mai sceptic din fire si ma tem de-o schisma dupa 1054 de zile de TOP! 😉
  pe de alta parte, chiar si-asa, diseminati in lumea virtuala, tot cred ca suntem animati de-acelasi DUH, nu? fie ca vorbim in rime, sau doar sacadat… 😀

 17. ionatan spune:

  Ce bine mi le spui tu, Ciprian! Chiar incepusem sa ma iau in serios… Il las insa pe Domnul sa ma ia cum vrea El, ca stie si unde sa ma lase!

  Cu Duhul asa este, Unul si Acelasi uni-ne-ar!

 18. vassian spune:

  Frate… hai sa facem un singur sait… un singur magazin… o singura scoala …ca oameni suntem cu totii 🙂

  http://www.vassian.wordpress.com

 19. ionatan spune:

  Dragul meu, tare adevarat graiesti! Pana la urma s-ar putea sa ma convingi sa facem… o singura poezie! Facem?

 20. cllod spune:

  Pentru un asa Trup (blogul lui Hristos) virtual, si Isus ne-ar pregati un loc virtual.
  Poate: cer.paradis.com ? 🙂

 21. ionatan spune:

  Da, draga cllod… Putem zambi. Dar atata timp cat un astfel de blog ar fi doar prelungirea pe internet a unei realitati (chiar daca spirituala), atunci ironia ta n-ar putea decat sa ma amuze.
  S-ar potea numi „Hristos in noi.com(uniune)”

 22. Lorelei spune:

  Deja suntem…un singur blog….toti (sau asa sper)crestinii Fratii in Hristos urmaresc de fapt acelasi lucru…sa vorbeasca despre cat de minunat este EL…sau asa ar trebui…daca se pun la punct detalii…si se admit principiile …se face…ideea este se intelege…ce s-ar dori de la un astfel de blog?.

 23. ionatan spune:

  Da, Lorelei, m-aş bucura să gândească aşa toţi bloggerii creştini. Fiindcă „Hristos în noi, nădejdea slavei”. Ce altceva ne-am mai putea dori? Sincer, cred prea tare în diversitatea nelimitată a lui Dumnezteu, ca să-mi fac iluzii… Păi nici dragostea nu e la fel la noi oamenii… Cum ar fi la fel un blog?

  Era un banc pe vremea lui Ce…lalat. Unu spunea altuia, in soaptă: „Domnule, l-au gasit mort intr-un sant! Ai auzit?” „Nu… nu pot sa cred asta!” „Nici eu, da-mi place cum începe!”

  Asa si la mine, cu blogul universal-pocait, nu pot sa cred, da-mi place cum incepe!

 24. El Zorit spune:

  Apoi daca puneti numai toate glumele astea cu miez de nuca in „co(zo)nacul” despre care vorbiti ma mai opresc si eu la cate o portie de voie buna, de incurajare si inarmare in credinta si rabdare… Si nu mai plec morocanos, ci multumind frumos.
  Ca uneori mi se face… rau de blog, (!) fie de dadaceala, fie de intortocheata
  iubire(ala) ! Pana si ‘sf val…’ ma/ne ia, ma tem, pe val !

 25. ionatan spune:

  Ma bucur sa ne intalnim iarasi!

  Si pun si-o portie de nuca,
  Cine-o veni, să nu se duca!

  Cu sf. val. n-am sanse, ca prea mi-i intortocheata iubireala… Da poate punem de-un mal cu ucenici si peste fript, aici la capat de inaltare.

  Fie-va vizita cu folos!

 26. Evanghelic spune:

  draga ionatan, ar fi trebuit sa te amuzi si fara sa vezi ironie. Eu nu am samanat-o, doar am intrat in joc! 😉

 27. cllod spune:

  Scuze din grasala am „semnat” cu „valceaevanghelica” .

 28. ionatan spune:

  Draga Evanghelic, chiar de-ar fi, un pic de ironie nu strica. Mie tare-mi place ironia, si chiar nu inteleg de ce uneori, atunci cand o folosesc, unii (nu noi!) se supara…
  Asa ca de obicei eu sunt ala care dau ca bata-n balta… Ca

  Daca n-as lovi
  Peste n-ar sari
  Si nu s-ar mai sti
  Care ne-am iubi…

 29. ionatan spune:

  cllod,

  macar de s-ar semna asa
  cu gura toata, vocea ta!

 30. ciprians spune:

  cliod, numele site-uli suna fain, dar fara mail, ca acolo exista @ – coada de maimuta- si sa nu lasam loc sa-si bage ala-rau coada! 😀 😀 😀

 31. ionatan spune:

  nu-i mai bine de mine, ca am setat pe ro si nu dau de coada aia nicari! si nici emoticoane nu stiu baga… macar atat, ca de emotii nu duc lipsă!

 32. Ionatan, cand Domnul a scris, a scris pe nisip. Cred ca de 2000 de ani nu facem decat sa presupunem ce a scris El, si o facem rau, din ce in ce mai rau. Bun, vom fi degetul Domnului, dar nisipul, grauntele de siliciu al cui e? inselatoarea interfata? Suntem copiii nisipurilor miscatoare, tu nu simti asta? Cristos e Stinca, noi tot mai mult siliciul, netul ne-nghite singuri, tinindu-ne de mina…

 33. ionatan spune:

  Daca tot presupunem, de unde stim ca o facem rau?

  Draga Rasvan, nisipul ala e ca si masa aia de ping-pong, pentru mine. Imi creaza conditiile sa ma joc. Asa cum tu te joci cu personajele tale.

  Cand stau pe Stanca, orice nisip nu e decat joc. Nu stiu ce a scris El acolo si probabil ca nici nu e nevoie sa stiu. E suficient sa fac la fel ca El: sa dau nisipului ce e al lui. Ca si Cezarului, ca si lui Dumnezeu.

  Nisipul e miscator, dar tocmai asta e ideea. Netul… alearga ca un leu, e adevarat, dar suntem pe Stanca, nu? Netul nu ne poate inghiti, cu toate sentimentele astea ale noastre nisipii!

 34. Asa sa fie cum spui tu, Ionatan. Spuneam sa dam grauntelui de nisip, metaforic vorbind, taina gandului, adica solitudinea, nu corul vocilor reunit in simfonie atonala postmoderna. Daca dirijorul se va numi lider, iar liderul va incepe si el sa aibe viziuni, netviziuni?
  Cred ca blogul este o experienta, dar nu o permanenta, dar poate ma insel.

 35. ionatan spune:

  O, da! Asta da! Nici nu i-am putea da gandului mai mult, atata timp cat el sta la baza oricarei fapte… Ba chiar Domnul vede fapta neaosa, acolo. Ca jocul meu expus mai sus a devenit catalizatorul unor reflectii de valoare, nu poate decat sa ma bucure.

  Problema liderului exdirijor este cat se poate de reala. Din pacate ne lovim de ea peste tot. Chia azi sufar din pricina asta… Se intampla fara surdina si fara frana chiar acum in biserica unde merg. O viziune de-asta umflata in sine si in toate penele, a unui om care nu mai are loc de altul pe langa el, imi confirma inca o data, daca mai era cazul, ca ideea mea e doar un joc.

  Nu te inseli deloc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: