Prietenia ca istorie

povestile.jpgpoveştile vii ale prieteniei

sau omenia se întoarce

Se numea Fleming şi era un fermier scoţian sărac. Într-o zi, în timp ce muncea pentru a caştiga pâinea pentru familia sa, auzi un strigăt de ajutor provenind din direcţia unei mlaştini din apropiere. Lăsă treaba pe care o făcea şi alergă spre mlaştină. Acolo, văzu un băieţel scufundat până la mijloc în mocirlă, care  striga încercând cu disperare, dar în zadar, să se elibereze. Domnul Fleming îl scoase pe băieţel din mlaştină, salvându-l astfel de la o moarte îngrozitoare. A doua zi, se prezentă în casa lui sărăcăcioasă un nobil îmbrăcat elegant care, coborâd dintr-o frumoasă căruţă, se prezentă ca fiind tatăl băieţelului pe care omul îl salvase de la o moarte sigură.

“Doresc sa vă recompensez”, i-a spus nobilul. “Dumneavostră aţi salvat viaţa fiului meu”.
“Nu, nu pot accepta bani pentru ceea ce am făcut”, a răspuns omul. În acel moment, fiul său se opri în faţa uşii casei.
“E fiul dv.?” a întrebat nobilul.
“Da”, i-a răspunse mândru umilul agricultor.
„Atunci, vă propun asta: mă lăsaţi să dau fiului dumneavoastră acelaşi nivel de educaţie pe care l-aş da fiului meu. Daca fiul dumneavoastră vă seamănă, nu am nici un dubiu că va deveni un om de care vom fi mândri amândoi.”

Domnul Fleming acceptă. Fiul umilului agricultor frecventă cele mai bune şcoli şi urmă medicina în faimoasa Şcoală de Medicină „St. Mary’s Hospital” din Londra. A devenit un medic strălucit, cunoscut în toată lumea: Dr. Alexander FLEMING, descoperitorul Penicilinei. Mulţi ani mai târziu, băieţelul care fusese salvat din mlaştină, devenit acum om în toată firea, s-a îmbolnăvit de pneumonie. Cine i-a salvat viaţa de data aceasta? PENICILINA!

Numele nobilului recunoscător pentru salvarea fiului său era Sir Randolph Churchill. Băieţelul şi omul de stat care va deveni, cel care fusese salvat de fermierul scoţian, se numea Sir Winston Churchill.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: