Impresii poetice

Te proclami creştin. Poţi rosti cu toată inima “Vino, Doamne Isuse!”? Porţi numele Său, pretinzi că-L porţi de două mii de ani… Îl invoci în CV-ul tău? În prezentarea pe care ţi-o faci zi de zi înaintea oamenilor, spui cu mândrie că porţi numele credinţei tale? Sau credinţa ta e alta decât numele pe care îl porţi?

Este groaznic să aştepţi să mori. Fie că eşti condamnat pe drept sau pe nedrept, fie că ai o boală incurabilă, oricare ar fi motivul previzibilei tale dispariţii, este groaznic să aştepţi să mori. Toate clipele vieţii tale capătă o altă semnificaţie. Nu poţi înţelege, oricât te-ai chinui, cum e să nu fii. Dar dacă ai avea răspunsul la această întrebare, te-ai simţi altfel? Dacă cineva ţi-ar fi descris cu lux de amănunte cum e să nu mai fii în viaţa asta, să nu mai depinzi de aerul acestei planete, te-ai mai linişti?

Aş vrea să-ţi spun acum că Cineva chiar a făcut acest lucru pentru tine. A descris lumea de dincolo de înţelegerea şi de pasul tău omenesc pe înţelesul tău, mai mult, a arătat practic cum poate fi trăită corect această alternativă de a face faţă fricii de moarte, a terorii dispariţiei veşnice pe care a numit-o pieire. Ba ne-a şi asigurat nu doar că vom avea locul pregătit, dar şi că Se va întorce să ne ia şi să ne conducă până acolo. Poţi rosti cu toată inima ta: “Vino, Doamne Isuse!”?

Dacă da, înseamnă că te-ai pregătit. Că ai ales să-L proclami şi mai ales că eşti gata să-L prezinţi şi celorlalţi, aşa cum un mădular reprezintă corpul căruia îi aparţine. Astăzi e suficient un fir de păr pentru a putea identifica o persoană. AND-ul prezent în fiecare celulă a unui corp spune totul despre întreg acel corp. AND-ul unui creştin advărat e acelaşi cu al lui Hristos şi se numeşte Duhul lui Hristos. El va arăta întotdeauna identitatea lui Hristos. Nu se poate ascunde. Trupul este întotdeauna mădularele care îl constituie. 

Tu întârzii şi tu grăbeşti venirea Lui. Tu şi eu… El aşteaptă să ajungă la maturitate acest trup al Său. Şi aşa cum fiecare hotărăşte pentru sine când e suficient de matur pentru un nou pas în viaţă, să se căsătorească şi să aibe copii, de exemplu, aşa El hotărăşte care vor fi condiţiile revenirii Sale. Ne-a spus despre asta, ne-n delegat pentru asta. Nu pe celălalt,. Ci pe mine îmsumi: mergi şi fă ucenici! El nu va veni până nu va împlini trupul acesta al Său cu numărul deplin – şi acest număr deplin numai El îl ştie – al neamurilor.

Aşadar creştinii trebuie să fie ambasadorii Săi. Purtătorii de cuvânt ai unei Împărăţii veşnice. Vestitorii celei mai importante veşti din istorie: nu mai este cazul să ne temem de moarte! Şi nici măcar nu ne costă eliberarea asta. Îl costă pe trup… Pe El Îl doare… Noi doar trebuie să credem asta. Să credem că ştie El bine ce va face cu mâna sau piciorul Lui, care suntem noi.

Şi să nu uităm: frica de moarte a cunoscuţilor noştri are nevoie de credinţa noastră. Asta aşteaptă El de la noi. A venit să ne cheme pe toţi, va reveni să îi ia pe aceia care Îl cheamă dintr-o inimă curată: “Vino, Doamne Isuse!”

***
vezi podul ăsta e de smarald sub el
doarme ursul care sperie pe viteji
dar ca în toate lucrurile a venit viaţa
şi îl înghite pe urs apoi Tu Doamne
mă iei în braţe şi mă treci pe malul celălalt
şi rămân ca lumina ochilor Tăi aţintit către deal
acolo crucea îninta greu în pantă ducându-Te către dor
era ca în visul cu mine copil când tata aprindea soba
şi îl chemam pe fratele meu la poveşti

vezi podul ăsta e de smarald sub el
doarme ursul care sperie pe viteji
dar ca în toate lucrurile a venit viaţa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: