Cea mai mare datorie

000.gifPoate achita cineva datoria mea ? Ah, dacă s-ar găsi cineva !

Câţi dintre noi nu ne întrebăm astfel ?

Ai facturi neachitate care-ţi stau pe suflet ca jarul aprins? Nu ştii cum să faci să scapi de ele?

Noi te putem ajuta! Noi, adică milioanele şi milioanele de anonimi care au scăpat de datoria lor. Dacă până acum n-ai ştiut de această posibilitate, e timpul să afli. De ce să te zbaţi sub povara datoriei tale, care te urmează peste tot, până şi-n moarte? Noi am aflat soluţia. Noi cunoaştem reţeta.

Care e aceasta?

Dar gândeşte-te bine! Trebuie să ştii care e datoria ta cea mai mare. Dacă greşeşti, ai ratat orice şansă.

Fiindcă există pentru tine această şansă. Nu o pierde. E Cineva dispus să preia această datorie, oricât ar fi ea de mare. Gândeşte-te bine: ai mai mulţi creditori? Ai facturi neachitate la furnizorii de gaze, de telefon, de curent electric, la bancă…? Ei, da! Ai probleme! Nu sunt neimportante, ba chiar te preocupă foarte mult. Nu ştii cum le vei plăti, cel puţin într-un viitor apropiat. Dar ştii că le vei plăti, altfel nu le făceai.

Acest Cineva ştie şi El că pe acestea le vei plăti. De aceea se oferă să achite cea mai mare dintre datoriile tale. Gândeşte-te bine care este aceasta. Enumeră-le: la bancă, atât. La furnizorul de gaze, atât. La furnizorul de energie, atât… Eşti sigur? Eşti sigur că nu mai ai şi alte datorii? Fiindcă dacă ceri achitarea celei mai mari dintre datoriile tale, aceasta trebuie să fie cu adevărat cea mai mare. Trebuie să specifici clar în dosarul tău care datorie a ta este cea mai mare. Nu ai voie să greşeşti. Dacă greşeşti, dosarul se respinge. Cel care se angajează să achite are regula Lui: cea mai mare datorie. Nu o încălca. Dacă specifici acolo cele 15 milioane datorie la gaze, iar El ştie – şi fii sigur că are evidenţe exacte! – că există o altă datorie a ta, mai mare decât aceasta, atunci nu va aproba achitarea. Care e cea mai mare datorie pe care o ai?

Te gândeşti. Aduni, scazi şi compari. Îi iei la rând: banca, furnizorul de gaze, furnizorul de energie electrică…, oh, Doamne, da mulţi mai sunt! Şi totuşi, în secret ştii că mai e ceva. Nu ştii cu exactitate ce, dar nu vrei să greşeşti. Vrei să te ajut eu? La Furnizorul de viaţă te-ai gândit?

Te-a creditat cu zile, săptămâni, luni şi ani în care ai fost capabil să faci toate celelalte datorii! Ba chiar să socoteşti că le vei şi plăti! Şi creditorii tăi s-au gândit la asta, altfel nu ţi-ar fi dat nimic… „Bine, bine, vei spune, la bancă mi-au cerut girant!” De fapt ştii că primul tău girant este acest Furnizor de viaţă. Chiar ceilalţi furnizori cărora le eşti dator au datorie la El.

Acum mai socoteşte-te o dată. Unde ai cea mai mare datorie? Fiecare zi trăită până acum a însemnat acumularea de noi fapte de eludare a plăţii faţă de Cel ce te-a creditat cu viaţă. Fiecare mişcare a ta, ba chiar fiecare gând, au însemnat acumulări de inconştienţă şi reavoinţă. L-au prejudiciat de un imens capital pe care l-a investit, creditându-te cu zile. Acest capital eşti tu însuţi. L-ai irosit şi va veni scadenţa. Timpul când va trebui să dai socoteală se apropie. Care este, aşadar, cea mai mare datorie a ta?

Întotdeauna te-ai preţuit mai mult decât orice pe tine însuţi. Tu eşti un capital uriaş, investit greşit. Furnizorul îşi va cere capitalul înapoi. Ce-i vei oferi? Acum vrei să ţi se şteargă această datorie? Vrei să fii liber? Fiindcă altfel vei avea parte, cum e şi normal, de închisoarea datornicilor…

Dar există şansa de a fi absolvit de vina de a nu avea cum să plăteşti această datorie. Furnizorul de viaţă S-a asigurat pentru orice eventual prejudiciu. Are un contract cu acest Cineva care e Însuşi Fiul Său. El preia datoria ta cea mai mare. Plăteşte în locul tău. Vino şi prezintă-I dosarul tău. Ce n-ai face, ca ceilalţi furnizori, unde datoriile tale sunt incomparabil mai mici, să te ierte… Cere-I iertare Furnizorului de viaţă. Pe dosarul tău scrie „Vinovat cu datoria cea mai mare”. Pe toate dosarele scrie aşa. Vrei să fii iertat? Păcatele tale toate sunt contabilizate fără greşeală, fără omisiuni sau ştersături, negru pe alb. Numai Hristos poate plăti, iar contractul semnat de El pe cruce poate fi garanţia ta. Vrei să beneficiezi de ea?

Vino şi roagă-L să scrie pe dosarul tău „Cu cea mai mare datorie plătită”! Şi vei scăpa.

Publicitate

2 Responses to Cea mai mare datorie

  1. simplulgand spune:

    asta e si stilul meu de a scrie 🙂

  2. ionatan spune:

    Ma bucur pentru tine. Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: