Lozul cel voinic şi prima perfuzie

sp.jpgA trecut vizita. Acum stau întins în patul de spital, ascult comentariile celorlaţi şi picotesc. Aştept să vină să-mi pună prima perfuzie din cele 10 ale rundei a doua. Că prima a fost în primăvară, înainte de prezentarea la Comisia pentru pensii. De data asta voi merge la Comisia de handicap. Trebuie să fiu iar… atestat. Boala asta… Mai ceva decât o meserie unde e valabil un singur atestat. Aşa, ca pensionar, am nevoie de 2 pe an (cel puţin).

Ceilalţi pacienţi din salon discută aprins despre ce-ar face dacă ar câştiga la tragerea loto. Opt milioane de euro! Un bătrân s-a plâns la vizită că nu-l mai duc picioarele. Că-l dor… Medicul i-a recomandat să renunţe la ţigare. Nici nu s-a terminat vizita bine, că a ieşit să fumeze. Iese din 5 în 5 minute. El, dacă ar câştiga lozul cel mare, şi-ar pune proteză dentară nouă, i-ar face casă fiică-si şi s-ar însura, că i-a murit baba.

Am timp să mă gândesc. Am timp să mă rog. Mă rog şi pentru bietul om… Nici măcar nu ştie cât înseamnă opt milioane de euro. Nu-şi dă seama că nu ar mai avea timp să-i cheltuiască, la imaginaţia lui… Mi-a adus aminte de povestea cu omul ăla care, după ce toată viaţa a tot jucat la loterie sperând să câştige ceva, a ajuns pe pat de moarte. A mai jucat o dată şi… a câştigat. Când a aflat, a mai avut suflare să şoptească: „Cu banii ăştia să construiţi o hazna în centru. Vreau ca toată lumea să facă ceva în norocul ăsta!” Am mai povestit pe undeva pe aici asta… Se pare că nu e oraş fără un wc public, sau mai multe… Aia da, imaginaţie!

Gata. Vine asistenta să-mi pună perfuzia.

Publicitate

One Response to Lozul cel voinic şi prima perfuzie

  1. cristi botezatu spune:

    Era un banc pe vremea lui Ceau: cica un militian, intr-o incaierare cu interlopii cartierului unde isi facea rondul si-a pierdut un ochi. Sectia l-a recompensat pentru pierderea suferita in exercitiul functiunii cu 7 mii de lei, cum era pe atunci, o suma bunicica. Sta militianul si se gandeste: un ochi face 7 mii de lei, doi ochi fac 14 mii. Imi iau TELECOLOR (televizor color, pentru cei nascuti mai incoace).
    De multe ori semanam si noi cu nefericitul militian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: