Mai mulţi bani sau moartea de prostată

Nu are importanţă cine cu cine vorbea, dar mi-a fost stârnit un gând. Deocamdată redau discuţia:

„www…ro nu dă nici un ban pentru asta, suntem în practică, aha, interesant, primul portal de genul ăsta din România, fain, daaa, sau nu, cine ştie, să vedem cum o să reuşim campania, da’ ce, depinde de voi cum arată, sau cum e văzut?, păi depinde de noi, dacă facem o campanie bună se va vorbi în presă despre el, dacă se va vorbi în presă, portalul va avea vizitatori, iar cu cât numărul vizitatoarilor va fi mai mare cu atât şi portalul va scoate mai mulţi bani, bine, bine, da’ el va rămâne la fel, numai banii vor fi altii, nu! el va fi mai profund în conţinut şi serios, ca pentru un om adevărat, încă nu e lansat, acum e de proba…, nu înţeleg, voi faceţi portalul, sau publicitatea lui?”

Ce ne preocupă mai tare, sufletul nostru, sau publicitatea pe care i-o facem? Avem grijă să apărem înaintea altora buni, darnici, înţelepţi, sfinţi, dar câte rele ne mănâncă pe dinăuntru? Cât, din toate astea, depinde de noi? Poza? Imaginea? Ah, ce caz se face de imagine! „Femeia îţi dă viaţă şi tot ea te omoară” era un cântec pe vremuri, când eram elev şi hălăduiam în autobuze tixite la cules de păpuşoi. Acum trebuie înlocuit cu „Reclama…”! Păi de aici ies banii, din imagine. Hai să ne vopsim pe ici-colo, să ne mărginim cu nişte poale de munţi şi alături cu un fald albastru de cer însorit, să plivim cu privirea iarba grasă, udă de rouă, sau să o lăsăm să plutească suverană (privirea…, iarba?), nostalgâindu-se (mă corectează cineva?) în faţa vreunei camere, şi gata! Imagine mai bună, bani mai mulţi.

Ce contează mizeria? E de-aia care nu se vede. Iată de ce trebuie sa ne ferim de Dumnezeu ca de… dacă vrem mai mulţi bani! De parcă s-ar putea! Ca şi copii ăia de-şi pun mâinile pe ochi să nu îi mai vezi…

Are un fel ciudat Dumnezeul ăsta de a vedea inima. Aia care nu se vede în reclame. Şi o privire fixă şi pătrunzătoare ca o sabie cu două tăişuri. Ce frumos şi viu erau patriarhul, sau Florian Pitiş, pe ecranele televizoarelor… Şi cum îi mânca şi ce moartă era prostata-n ei!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: