Blogul şi faptele bune

„Căci noi suntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.”
Efeseni 2:10

studiu21.jpg

Incapabili de fapte bune prin noi înşine, înghesuindu-ne cu sârg în condiţia umană mutilată de cel rău şi desemnând-o pe aceasta singura noastră reşedinţă spirituală, mobilând-o cu bune intenţii, ornamentând-o cu macrameuri şi perdeluţe cucernice, punând ici şi colo câte un sfinţişor, ne declarăm unii pe alţii buni şi cucernici şi ne admirăm definitiv şi irevocabil. Până când?
Un aspect fundamental este trecut cu vederea: la Dumnezeu nu este „când”. La El este “acum“. Nu sunt trecut, prezent şi viitor. Este veşnicie. La El se văd toate de sus până jos, fără perdeluţe şi pamponaşe. Ceea ce corespunde cu veşnicia Sa este ceea ce ramâne. Ce nu, piere. Dacă blogul ăsta convine planului Său veşnic, el va rodi. Sau poezia mea… Dacă nu, ea va dispărea din evidenţa Sa, cu trecutul, prezentul şi viitorul ei cu tot. Căci faptele bune sunt stabilite deja, sunt izvorâte din fiinţa Lui şi deja încărcate de rod în El. Nu putem nicicum schimba lista de principii a lui Dumnezeu. Iar la Dumnezeu, faptele izvorăsc din rostire: El Se rosteşte pe Sine fiire, nu vorbe. „Dumnezeu a spus … şi s-a făcut!”
Oare această activitate, a spus-o Dumnezeu? Sau e doar urmarea unor investiţii şi invenţii omeneşti? La baza ei stă Cuvântul Sãu? Este El dincolo de volanaşele şi pamponaşele noastre omeneşti? Daca da, străduinţele noastre nu sunt şi nu vor fi zadarnice.

„Alege astãzi cui vrei să slujesti.” cere Domnul. Iar alegerea noastră determină natura slujirii noastre şi a roadelor ei. Eu am ales să slujesc Domnului…

Publicitate

27 Responses to Blogul şi faptele bune

 1. PELERINUL spune:

  Guvernul a ales sa slujeasca Patriarhia ,Patriarhia sa slujeasca Guvernul.Bucurati-va credinciosilor.din 2 octombrie exista un protocol semnat la Palatul Victoria intrat in vigoare in aceiasi zi.

 2. ionatan spune:

  Pentru mine e simplu: nu există şi nu va exista niciodată un alt Protocol valabil semnat de vreo instituţie eclezială (biserică), decât acela care se cheamă Noul Legământ în sângele lui Hristos.
  Patriarhia poate alege să semneze ce vrea ea. Asta nu mă întoarce pe mine cu spatele la Hristos.

 3. Radu Pasca spune:

  Versetul din Efeseni 2:10 este unul dintre versetele mele favorite. Si daca tot am inceput sa scriu doresc sa mai spun ca imi place poezia ta. Spor la scris despre cele vesnice.

 4. ionatan spune:

  Îţi mulţumesc, prietene. Nimic nu se poate compara cu închinarea prin fapte… Ce e mai rău, e că nu toţi înţelegem asta. Se repetă vorbe în speranţa că ele duc la Dumnezeu. Nimic mai fals!

 5. Sorina spune:

  „Eu am ales să slujesc Domnului…” Inteleapta alegere! Numai ai mare grija, sa nu exagerezi, din prea mare dorinta de a sluji! Pastreaza o masura in toate… asa e cel mai „cu minte”…

 6. ionatan spune:

  Poti exagera in a sluji Domnului? Sa fii „cu minte, cand „nebunia pentru Hristos” e adevarata lui intelepciune?

 7. PELERINUL spune:

  @Sorina
  Ai dreptate [ eu adica cred ca ai dreptate ] Dumnezeu l-a ales pe iona-tan ca slujitor . Este meritul prietenului nostru ca a acceptat [ merit desigur de necotestat ! ]

 8. ionatan spune:

  Nu prea inteleg, draga pelerinule, de ce ma imparti in silabe. Dar fie cum vrei. Chiar am trecut si eu printr-un pantec de chit. Mi-as dori ca toti sa devina slujitori ai lui Dumnezeu fara sa fie nevoiti sa treaca pe acolo. Dar nici Iona nu a plecat spre Ninive fara o chemare speciala si fara trimitere si, chiar daca s-a impotrivit, deci nu a acceptat!, tot voia Domnului s-a facut. Multa vreme nu am acceptat nici eu slujirea. Dar am fost pus deoparte pentru asta. Scos la pensie… la tot propriul, inca din tinerete.
  E treaba Lui daca pentru unii are misiuni de comando. Unori are nevoie de voluntari.

 9. PELERINUL spune:

  @ionatan
  Nu a fost cu rea intentie . M-am gandit atunci la tine ca la Iiona si la imparatie . Tan a fost un imparat insa eu m-am gandit intru-adevar la Ninive si iona si planul LUI [Dumnezeu ].

  Daca te-a deranjat comentariul meu te rog sa-l stergi .

 10. ionatan spune:

  Ei, pelerinule, nu m-am suparat. Cum sa ma supar? Cand stiu cat de cotit e internetul asta si cum trec prin el gandurile noastre, de le stramba si le face ghiulele, chiar daca ele uneori sunt inofensive, chiar delicioase artificii… Cum as putea sa ma supar?
  Fii binecuvantat!

 11. Sorina spune:

  @ionatan: „Poti exagera in a sluji Domnului? Sa fii “cu minte, cand “nebunia pentru Hristos” e adevarata lui intelepciune?”
  Ma refeream la faptul ca, daca slujesti printre „lupi”, trebuie sa te adaptezi (in oarecare masura) stilului lor de viata, astfel incat sa poti supravietui si sa duci mai departe ceea ce vrei sa faci; daca nu, poti sfarsi ca un martir dar, in acelasi timp, iti poti lasa „opera” neterminata… Nu e deloc usor sa traiesti printre oameni si sa iti pastrezi convingerile, in cazul in care acestea sunt „mai altfel”… La asta ma refeream… 😉

 12. ionatan spune:

  Iti multumesc pentru precizari, Sorina. O mare problema a mea e ca m-am adaptat, vorba ta, asa de bine lumii virtuale, ca uneori mi se deschid atatea sensuri pentru o simpla formulare a altcuiva, incat tendinta de a reactiona ca ariciul intre „lupi” imi apare ca cea mai sigura alternativa… Nu imi lua tepii in nume de rau… 😉 Multumesc.

 13. Sorina spune:

  Doar tu te-ai inselat in privinta raspunsului meu (si, ca urmare, ti-ai zburlit tepii, un pic 😉 ); Eu ti-am inteles raspunsul, asa ca nu aveam nici un motiv sa ma supar… 🙂 Chiar e placut sa descopar noi persoane care isi declara iubirea fata de oameni si Dumnezeu, cu atat de multa tarie… 😉 Sa iti dea Dumnezeu putere sa mergi pana la capatul drumului pe care ti l-ai propus!

 14. ionatan spune:

  Atunci e bine, Sorina. Cam tarziu, dar am inteles si eu. 😉 Cu privire la iubirea de oameni si de Dumnezeu, nu prea am de ales. 🙂 Taria… sunt cam incapatanat. Iar mersul pana la capat, da! Iti multumesc. Cand ai picioare putine, iti cresc aripi! 🙂

 15. Sorina spune:

  @ionatan: Hai, sa te mai incurajez un pic… „Cand ai picioare putine, iti cresc aripi” – spui tu. Pai, bine, omule! Ar trebui sa ii multumesti in fiece clipa lui Dumnezeu ca ti-a dat DOAR doua picioare!!! Ce te faceai daca te masteai miriapod?! 🙂 🙂 🙂 Nu mai aveai sansa sa Il slujesti! 😉

 16. ionatan spune:

  Fie cum spui. Dar dacă eram un miriapod… tobosar? Iţi dai seama ce cautare aveam? 🙂

  Stiu ca nu ai intentionat, dar chestia cu „masteai” chiar imi place… Vine de la subs… masca. Verb: a măşti – eu măştesc, tu măşteşti, etc – reflexiv , timp imperfect, pers II – te măşteai! M-ai lasat… mască! 🙂

 17. Sorina spune:

  Doamne fereste! Nici nu vreau sa ma gandesc ce galagie ai fi facut! :-O

 18. anastasiamatvienco spune:

  Ceea ce faci este bine! Domnul să te ajute şi mai departe în lucrarea ta. E important să vesteşti Cuvîntul Lui Dumnezeu în tot ce faci.
  Ioan 15:5″Eu sînt Viţa şi voi sînteţi mlădiţele. Cine rămîine şi în cine rămîn Eu adece multe roade; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.
  15:8″Dacă adeceţi multe roade, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; şi veţi fi astfel ucenicii Mei”
  Îţi doresc să rămîi în Isus şi El va rămîine în tine. Amin!

 19. ionatan spune:

  Fii binevenita, Anastasia. Stii cum e: incerc sa fac ce este bine, dar raul sta lipit de mine. Nadajduiesc in rodul asta, fiindca nadajduiesc in El. Altfel n-as face decat mere… ionatane, si alea viermanoase… 🙂

 20. Sorina spune:

  @ionatan: „…” Nu imi mai da voie sa copiez citatul tau… pot sa spun ca… M-AI LASAT MASCA! 😛

 21. ionatan spune:

  Ai grija sa nu ramai asa…
  🙂

 22. Sorina spune:

  Avem, avem… multumim de grija pe care ne-o purtati! 😉
  Astept continuarea la glumitele alea… stii tu care! 🙂

 23. ionatan spune:

  Un tip se uita la televizor si se trezeste cu o tigaie in cap de la nevasta-sa:
  – Asta pentru ce este, draga?
  – Ce e cu numele Laura Jonson, scris pe biletul ala?
  – A, este numele unui cal pe care am pariat la cursele de cai! Pleaca tipa linistita…
  A doua zi, iarasi se trezeste tipul cu o tigaie si mai zdravana in cap.
  – Asta pentru ce mai e, draga?
  – Te-a sunat calul! 😉

  Asta merge?

 24. Sorina spune:

  Merge, merge… cu un singura comentariu: CALUL era IAPA… 😉
  Intrebare: tigaia era din teflon? Ca prea pare rezistenta. 🙂 🙂 🙂
  Si inca una: mai avea si alte destinatie? De ex.: sa prajesti cartofi sau oua ochiuri in ea… zic si eu… 😉

 25. ionatan spune:

  Era o tigaie specială de băgat minţile-n cap. 🙂

 26. ionatan spune:

  Da asta-ţi place?

  D-zeu coboara pe pamant sa-si aleaga poporul. Se duce la tigani: „Vreti sa fiti poporul ales?” „Vrem, mosule” „Dar trebuie sa va dau o porunca…” „Da-ne-o, mosule” „Sa nu mai furati.” „Mersi, mosule, nu ne intereseaza” Se duce la italieni: „Vreti sa fiti poporul ales?” „Vrem.” „Dar trebuie sa va dau o porunca…” „Da-ne-o.” „Sa o lasati mai moale cu femeile.” „A, nu, multumim, nu ne mai intereseaza” – Se duce la evrei: „Vreti sa fiti poporul ales?” „Da.” „Dar trebuie sa va dau o porunca…” „Cat costa?” „?!?!. Pai nu costa nimic….” „Da-ne 10.”

  Primita de la rotundu pe mess

 27. Sorina spune:

  Dupa cum ti-am transmis si pe blogul meu: Slava Domnului ca nu au cerut mai multe! 10 sunt deja prea greu de respectat! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: