Asta vede Dumnezeu

Dumnezeu Şi-a evaluat propriile Sale gânduri şi, în înţelepciunea Sa, a decis care sunt cele posibile, corespunzatoare Planului Său, şi care sunt cele imposibile, neconcorde cu acest Plan. Din cele posibile a dat rostirii, Cuvântului, pe cele ce aveau să ducă la împlinirea Planului Său. Harul Său aceasta este: rostirea Adevărului Iubirii Sale. Aşadar, El avea ştire şi stăpânire asupra binelui şi răului. Satan cu asta l-a amăgit pe om. Numai că a avea ştire şi a nu avea stăpânire înseamnă a fi tu însuţi rob…

Lumea nerostită, dar posibilă şi reală în Dumnezeu, este lumea îngerilor. Ca orice gând divin, îngerii au însuşiri divine. Au personalitate proprie. Dar nu stiu ce e Harul. Dumnezeu nu Se iubeşte pe Sine, ci Se glorifică pe Sine. Asta e nevoia Lui veşnică. Acolo, în lumea îngerilor, nu funcţionează Harul. Satana a ieşit dintr-o astfel de lume. A fost cel mai frumos gând nerostit al lui Dumnezeu. Un gând care s-a vrut Cuvânt, şi a venit să fure „chipul şi asemănarea” ca să poată deveni rostit. A vrut să se glorifice pe sine, nestiind ce e Harul. Dumnezeu l-a declarat ca imposibil şi l-a aruncat din cer. Iadul este imposibilul lui Dumnezeu. Pieirea. Dar aşa Harul capătă înţeles. Dacă nu ar exista boala, am şti ce-i aia sănătate?

Dumnezeu, în Înţelepciunea Sa, a ales pentru împlinirea voii Sale cel mai bun plan posibil. El a văzut înşelăciunea Satanei şi lupta care urma, a văzut căderea omului şi zvârcolirea lui în păcat şi moarte. A văzut biruinţa lui Hristos şi l-a văzut pe om mântuit, în prezenţa Sa în slavă, făcând cu bucurie şi dragoste ceea ce i s-a dat de la început să facă: să-l Glorifice pe Dumnezeu într-o desăvârşită uniune cu Fiul Său.
Asta vede Dumnezeu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: