E atâta lume pe lume…

Oamenii de ştiinţă au analizat şi au ajuns la concluzia că lumea are structuri logico-matematice, structuri care se găsesc şi în gândirea omului.
Dacă nu ar fi atâta lume pe lume, o lume colorata in fel si chip, de la strigătul de agonie – auzit sau numai inchipuit – al suferintei şi morţii, până la chiţăitul de surpriză absolut existenţial al noului născut, n-aş scrie, n-aş avea ce, n-ar merita s-o fac… Dar e atâta lume pe lume şi atâta curcubeu de înţelepciuni şi de nebunie omenească, încât nu pot să tac, nu se cuvine să tac… Şi fiindcă e aşa, e normal să fie normalul nebunilor nebunie înaintea Domnului, iar normalul din Sine nebunie înaintea nebunilor.
Dumnezeu nu poate fi decât simplu, în esenţa Sa. Infinitul este simplitatea absolută. Orice I s-ar adăuga sau I s-ar lua, L-ar complica. Omul este ceva+Dumnezeu (materie+suflare din El). Omul apare ca urmare a alegerii divine de a-Şi comunica slava dincolo de Sine. Suflarea de viaţă este canalul prin care sa face posibilă această comunicare…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: